Yannick van de Velde

CV IMDB Facebook

De in 1989 geboren Yannick van de Velde debuteerde op 8-jarige leeftijd met een klein rolletje in de VARA-serie Schoon Goed met Rijk de Gooijer. Al gauw volgde een rol in de televisieseries Spangen van de TROS en de serie IJS van de NCRV.

In 1999 kreeg Yannick een rol in de succesvolle bioscoopfilm Kruimeltje van Maria Peters waarin hij de rol van Keesie vertolkte.

Op 14-jarige leeftijd speelde Yannick zijn eerste hoofdrol in de speelfilm In Oranje van Joram Lürsen. Voor deze rol werd Yannick in Hollywood bekroond met de prestigieuze Young Artist Award voor ‘Best Young Actor’ in een niet-Engelstalige film. In hetzelfde jaar vertolkte hij de rol van Hertog van Bourgondië in de film Floris en in 2008 kreeg hij de hoofdrol in de verfilming van Brief voor de Koning, onder regie van Pieter Verhoeff.

In 2012 bemachtigde hij een rol in De Drie Zusters van het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans. Ook was hij op tv te zien in de jeugdserie Zusjes van Dana Nechushtan en speelde hij een van de hoofdrollen in de speelfilm Hoe Duur was de Suiker, onder regie van Jean van de Velde.

In 2014 speelde Yannick een belangrijke rol in de Telefilm Aanmodderfakker, die werd bekroond met drie Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film. Op het toneel was hij te zien in The Normal Heart, in de regie van Job Gosschalk.

Begin 2015 was Yannick in de bioscoop te zien in de hitkomedie Homies. Daarnaast speelde hij in de tv-serie Goedenavond Dames en Heren.

In 2016 presenteerde hij, samen met Tom van Kalmthout, niet alleen het tv-programma De Buitendienst (voorheen: Nieuws Uit de Natuur), en presenteerde hij De Vloer Op Jr. Ook is hij het creatieve brein achter en acteur in Rundfunk. Als theatervoorstelling boekte Rundfunk al eerder succes op de Parade. Door zowel publiek als pers werd het lovend ontvangen. Daarnaast speelde Yannick de hoofdrol in maar liefst 2 succesvolle bioscoopfilms: Fissa, geregisseerd door Bobby Boermans en Adios Amigos, onder regie van Albert Jan van Rees.

In 2017 heeft Yannick zijn stem geleend aan giraf Raf in de speelfilm Dikkertje Dap. Ook ondernam Yannick samen met Tom een zeer succesvolle tournee met de voorstelling Wachstumsschmerzen.

In 2019 vinden de opnames plaats van de eerste Rundfunk-speelfilm Wachterjachter, die Yannick samen schrijft met Tom en waarin ze ook de hoofdrollen spelen. Daarnaast werkt hij mee aan het programma Sterke Verhalen, een nieuwe editie van De Voer Op en een nieuw seizoen het befaamde hoorspel Radio Bergeijk.

Showreel

Stemfragmenten

FNV



Onderweg



Opel



All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency